så var det håltimme. igen.

nu har jag håltimme. igen. tråkigt.
jag har gjort klart matteläxan och snart (om 35 min) så börjar själva mattelektionen.
Efter skolan så ska jag åka och dansa locking! Men min far ringde och sa att min syrra tänker hoppa av kursen. och det säger hon nu mitt underdagen till pappa som ska meddela det till mig. kul.
 hej så länge.

förresten på fredag ska vi fota med analoga systemkameror, det har jag aldrig gjort förut! :D

...

nu känner jag mig nästan lite deppig.

  • läxor: svenska, matte, engelska,fotografiskbild,kultur- och idéhistoria och idrott! :S
  • sista lediga dagen fram till höstlovet
  • ruskigt kallt ute + mörkt
  • min dator behöver blåsas om, men jag måste bränna alla bilder på cd-skivor först. vilket är typ 4-5 tusen...
  • man måste plocka undan sommarkläderna och fram med vinterkläderna. sommarn är slut.

usch.

 


Kanelbullar!

Idag har jag bakat kanelbullar :D

Studiedag! <3

men jag kunde ändå inte sova så länge som jag ville. Det är dags för mitt område att bygga om infiltrationerna, vilket betyder att det är en massa grävmaskiner och sånt som börjar arbeta typ halv sju på morgonen. förra veckan var de hos mig, och nu är de hos grannen. :(

men jag har ätit en långsam frukost , spelat piano, fotat, ätit lunch, tittat på tv och redigerat bilder. än så länge.

 och jag har träningsvärk i hela kroppen. och nu ska jag försöka stretcha mig ner till splitt fram till jul. det gör ont, men jag vill.
Igår på dansen så började vi med en koreografi till Womanizer... kul, men det går så sjukt fort alltihopa!

Foton från idag:


Fimlkväll/natt! (fredags)

 Idag var Alva, Siri och Lovisa hemma hos mig och filmkvällade.. i mitt hus! :D
De lyckades hålla mig uppe till typ 06.00 lördag morgon. och sen klockan 08.00 kunde jag inte sova mer så jag gick upp och duschade mm. 2 timmar sömn lixom.. :S + det var vääldigt jobbigt på dansen samma dag.. :S
men det var kul.. jag har ätit onyttigheter för minst två månader framöver.
Vi tittade på 17 again, Wild Child, Hairspray, Idol och Barnhemmet :S + She's the man (lördag morgon).
det var i alla fall mysigt! :)

men det känns fortfarande som om jag saknar en några timmars sömn i mitt liv.

Nu ska jag städa!host host..

host host. nu har jag kommit till det stadiet där man hostar i min förkylning. och tappar rösten!

och jag e så trött på mitt hår nu. jag vet inte om jag ska klippa det kortare igen, eller längre, som jag hade förut, eller klippa lugg eller färga eller...

idag har jag fotat Emma:idag har det inte varit som vanligt.

idag har det inte varit som vanligt. jag har inte dansat som vanligt. det känns inte som vanligt.

jag har precis tittat på Stolhet och Fördom igen. där av stilen, typ. kanske. jag vet inte.
om jag nu får feber så har jag nog svininfluensan.

ikväll ska vi äta kinesiskt. pappa lagar.


Bilder från Fotolektionen i fredags.

Jag gick till skolan i fredags, även fast jag var och är fortfarande sjuk (när jag kom hem var jag helt död, seriöst) för att det var Foto. :D Vi fortsatte på samma uppgift som vi fick förra lektionen: Skärpedjup.
Jag, Emma och Nina gick ut i Hammarby Sjöstad och fotade. och vi gick till ett stort öga, alltså de har gjort ett väldigt stort öga av mosaik elr nått sånt. och precis bredvid så fann jag några fina blommor :D och använde mitt nya närbildsfilter ;)

Här kommer några bilder!

Sjuk och nytt Close-up +4 filter.

idag är jag sjuk. så jag har varit hemma. och så råkade jag somna typ 12.30- 14.00 elr nått sånt. och jag hann drömma! :

Jag var på ett fotoläger av något slag. Alva von R. och Cecilia c. var med. Det var värsta paradiset med vattenfall, ängar och solen var såhär som jag tycker att solen ska vara när man fotar. och själva fotoledaren var en fotbollsspelare som jag såg i går, jag tror att han spelade i Inter och han var ganska ful egentligen.  
det satt en tjej i rosa nattlinne och målade vid vattenfallet. jag försökte fota henne men när jag tittar genom hålet på kameran så kan jag inte se så bra...det är typ suddigt och vitt och jag ser bara vissa "fläckar" av henne.
och det visar sig att jag är halvt blind! fan också man kan ju inte vara fotograf och inte se något! 

Jag vet vad jag fick det ifrån. Igår på tunnelbanan påväg till dansen från Farsta när jag hade varit med Alva von R. så satt det två tanter och pratade bakom mig. de snackade om ögonproblem typ. och de sa: "Jaa, en väninna till mig, hon är ganska ung, runt 70 års åldern, hon är nästan helt blind! de har opereat henne, men det hjälpte inte..." 

Och förresten så fick jag mitt Close-up +4 filter idag och var bara tvungen att gå ut och prova, men jag orkade inte riktigt konsentrera mig.. 75 minuter i plugget.

Dagens schema såg ut ungefär såhär:
08.45-10.00  Datorkunskap
10.15-11.30  Idrott
11.30-14.15  Håltimme
14.15-15.30  Matte

Men i morse på bussen så fick jag ett sms av skolan där det stod att idrotten var inställd. okej, fyra timmar och 15 minuters håltimme. jippie. men så visade det sig att vi inte skulle ha matte heller (samma lärare, men vi tänkte att idrottshallen var upptagen eller något sånt) så vi slutade kl. 10.00. Jaha, vad ska man göra då då? vi slutade liksom 5,7 timmar för tidigt... och dansen börjar 16.30. så jag bestämde mig för att hänga med Alva till Farsta Centrum, och där gick vi runt i typ en och en halv timme. sen åkte jag till mammas och pappas jobb och åt lunch och sen gjorde jag en ny design på min blogg. och snart ska jag nu åka till Balettakademien.
Förra veckan så glömde jag ju min necessär med allt, inte allt men mycket, smink i. så nu ska jag passa på att leta i någon av de där "upphittade saker"-lådorna som finns lite överallt.

På datorkunskapen fick vi göra visitkort, det var ganska kul faktiskt och nu ska vi få åtta kopior av det. :D men vi var tvugna att ha Kulturamas logga på och den nya e så ful. :(


måååndaag = tvärbaneluffat.

 

bilden är tagen för nästan ett år sen!

idag hade vi bara matte. för mig och lovisa så var det bara matte i 20 min, sen var vi på elevrådet. jag är sånhär supleant (?), jag är helt obekant med det ordet.


efter det så tvärbane-luffade vi och hamnade i Årsta (elr nått sånt). där satt vi i gräset precis bredvid tvärbanan och snackade...och snackade.

 

och nu vankas det filmkväll/natt hos mig med fotograferna nästa fredag (nästa vecka alltså). :D tummen upp! bilden är tagen för nästan ett år sen!

 

 

 

 

 

söndag.jag är har ingen energi alls! jag blir helt slut av att bädda sängen. och strax ska jag åka och dansa och göra en massa bakåtkullerbyttor över en blåmärksblå axel! jag hoppas inte att det blir första gången jag svimmar...
(samma sak igår)


fredag. 

första riktiga fotolektionen, skärpedjup. och precis som jag läste på Ellens bdb så hade jag hoppats på att få i läxa att fota hemma, men det fick vi inte. och så har jag börjat fota i RAW + JPG. det har jag inte gjort innan eftersom jag tyckte att det tog för stor plats.


Lördag och svartvitt.

hey. jag har fastnat lite för svartvita bilder nu faktiskt. men det är nog bara tillfälligt. ;) och provar på att fota saker jag aldrig gjort förut...
och nu ska jag åka och dansa! :D

Lillsyrrans händer:
Fredagsmyyyyys!

idag hade jag med kameran till skolan.
och idag är Håkan på grönan. :( och vi har nollning. men jag ska inte gå på någonting. det verkar inte som om det var särskilt många som skulle gå på nollningen heller.. hehe.


Här gjorde vi typ bokstäver med fötterna, det var Lovisa och Siri som...eeh vad heter det? typ bestämde hur det skulle va.

idag hade vi förresten vår första lektion i Fotografisk bild A, men det var mest inledning lixom. men nästa vecka ska vi hålla på med skärpedjup. ;D


och sen köpte jag godis! :D


RSS 2.0